آمریکا: به موضع اسرائیل درباره توافق با ایران گوش می‌دهیم

یک مقام دولت آمریکا اذعان کرده واشنگتن مواضع رژیم صهیونیستی را در مذاکرات رفع تحریم‌ها در نظر می‌گیرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبر ساز، «تام نایدز»، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی تصریح کرده که واشنگتن موضع تل‌آویو را در مذاکرات رفع تحریم‌ها با ایران در نظر می‌گیرد.

روزنامه جروزالم‌پست به نقل از این مقام آمریکایی نوشته واشنگتن هیچ‌گاه دست اسرائیل را در برابر ایران نمی‌بندد. او گفت: «ما از تهدید ناشی از ایران مطلع هستیم.»

تام نایدز در ادامه گفت: «دولت [آمریکا] به راهکار دیپلماتیک علاقه‌مند است اما تنها به راهکاری که مبتنی بر شرایط مطرح‌شده در پیش‌نویس اتحادیه اروپا باشد.»

وی همچنین گفت: «موضع ما روشن است. ما به مواضع اسرائیل گوش می‌کنیم. به عنوان مثال، مسئله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در نظر بگیرید [که از فهرست FTO وزارت خارجه آمریکا خارج نشد].»

نایدر در ادامه درباره سفر رئیس موساد به واشنگتن برای دیدار با مقام‌های سیا، پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا گفت: «می‌دانیم اسرائیلی‌هایی هستند که با توافق مخالف هستند. در تماس دائمی هستیم. از او در آمریکا برای دیدار با هر کسی استقبال می‌شود.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱ ۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

انتهای پیام/

بیشتر بخوانید